SPORTOLÓK, AKIK MINKET VÁLASZTOTTAK

allrys

Wermerscher Ildikó

terepultrafutó
a HOKA One One nemzetközi elit csapatának tagja
ötször teljesítette az UTMB-t, mindig TOP 10-es eredménnyel

Runner’s World magazin: Magyar nők sikerei az UTMB-n
Részlet az UTMB – TDS versenyszám (149 km / 8750 m+) beszámolójából:
” Az ALLRYS géljeim elfogytak a férjem más gélekkel pakolt föl, és a lelkemre kötötte, hogy egyek. Útközben tettem is a dolgom, de sajnos a gélt kihánytam, a gyomrom is rossz lett. Szerencsére ekkor a lány már mögöttem volt. Féltem, hogy Les Houches után, az utolsó 8 km-es viszonylag sík részen újra utolérhet, így hegyre föl -le már nem lazsálhattam. Közvetlenül a célba érés után, a doppingvizsgálatnál még elviselhető állapotban voltam, de utána a szállás felé vezető úton az autóban már remegtem, majd a szálláson a kimerültségtől már csak a férjem segítségével tudtam boldogulni. Fő ok az eléhezés volt, hiszen a verseny végénszinte alig ettem. Egyébként amíg tudtam ALLRYS termékekkel frissíteni, minden rendben volt, de sajnos egy idő után elfogytak., a másfajta gélektől csak hányingerrel küszködtem. Az ALLRYS úgymond ismeretlen márka még, nekem is viszonylag új volt, de nem kockáztattam vele, hiszen természetes összetevőkből készül.”

 

Sárdi Tamás

terepfutó

A Vadlán számomra valahogy mindig egy mumus verseny volt, anno első 100km-es versenyemnek szántam, de a sors nem így akarta. Először sérülés miatt kellett halasztanom, aztán 2020-ban, mikor végre úgy éreztem, sikerülhet, a verseny hetén lebetegedtem, de elindultam és első százas helyett lett egy első DNF… Augusztus végén jött is a jó hír, hogy mindenki bent van a listáról. Juhé!

A frissítésemet is megváltoztattam, augusztusban elköszöntem a korábban használt géltől, hosszú évek után úgy éreztem kell egy változás ebben is, új ízek, új tapasztalások. Sokáig nem is kellett keresni, már a megjelenéskor nagyon megtetszettek az ALLRYS által kínált „gélek”. Nagy rizs fan vagyok egyébként is, a paradicsomleves az egyik kedvenc levesem, az áfonya az egyik kedvenc gyümölcsöm, szóval ez a 2 ízvilág már olvasatra is megnyert, a próba után végül minden kétség elmúlt, ezeket nekem találták ki. A datolyást kicsit féltem megkóstolni, de aztán az is bejött. Még a kurkumás ízvilág is nagyon ízlett.

Málits Péter

a Hegyikecskék SE hegyi- és terepfutója
U23-as magyar magashegyi terepfutó (Skyrunning) válogatott tagja

“Bár már lassan 15 éve űzök állóképességi sportokat, ez idáig kerültem a géleket mesterséges anyagokra épülő összetételük, illetve az emésztőrendszerre gyakorolt potenciális hatásuktól való ódzkodás miatt. Helyettük a kiskereskedelmi üzletláncokban kapható gyümölcspürékkel próbáltam a megfelelő teljesítményhez szükséges energiát bevinni sporttevékenység közben, ami azonban több szempontból sem volt optimális.

 

Éppen emiatt egyértelmű volt számomra, hogy amint lehet, teszek egy próbát az Allrys termékeivel az ifjúsági Skyrunning világbajnokságra való felkészülés alatt, ami végül eddigi egyik legjobb sporttáplálkozási döntésemnek bizonyult. A tesztek eredményeképp végül az áfonyás, a paradicsomos és a datolyás-matchás ízű termékeket vittem magammal az andorrai világbajnokságra. A 19 kilométeres, 1500 méter szintet tartalmazó “Sky” távú versenyen összesen három Allrys-t fogyasztottam el: az optimális, 20 grammos kiszerelésű természetes, valódi gyümölcsökkel és ízekkel töltött “szénhidrátcsomagok” semmiféle feldolgozási problémát nem okoztak, ellenben elláttak jó minőségű tápanyagaikkal, hozzájárulva ezzel a verseny sikeres teljesítéséhez. Mindezek alapján a jövőben sem kérdéses, hogy frissítéshez csak az Allrys termékeit fogom használni.”

dr. Haidekker Bence

Transalpine Run teljesítő
az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) igazgatója

A Transalpine Run egy 8 napos alpesi-magashegyi ún. stage run, melyet párban, de nem váltóban, hanem együtt haladva kell teljesíteni. Tizenhetedik alkalommal rendezték meg idén, 3 országot – Németország, Ausztria, Olaszország – érintve. Open férfi kategória top 10-ben (9. hely) végeztünk, az összes, tehát nemtől, korosztálytól független 175 párosból pedig 20-dikak lettünk. A mezőny és a pálya is igen erős, pl. az amerikai női skimo (sítúra) válogatott tagjai, vagy 800m síkfutás egykori német olimpikonja is futott a 230 km-t, 15.000 m + szintet és 12.000 m –szintet tartalmazó útvonalon.

Az alapvető erőnléten felül az egyes versenynapok teljesítésének kulcsa a megfelelő frissítés volt. Barátommal és futó társammal e versenyen azt kötöttük ki, hogy legkésőbb minden 40. percben elfogyasztunk egy tasak ALLRYS-t, és óránkét 2 db. só/elektrolit kapszulát  megfelelő folyadékbevitel (izó és víz) mellett. Erősebb emelkedőkön nem vártuk meg a 40 percet, hanem korábban, 25-30 percnél elfogyasztottuk a smart energy food-ot, illetve meleg időszakokban a só/elektrolit kapszula adagot is óránként 4 db-ra emeltük. Gyakorlatilag így mentük végig a 8 napot, a frissítő pontokról legfeljebb a felszeletelt banánt, illetve a paradicsom/só kombót fogyasztottuk. A folyadékot kiegészítettük a pontokon kólával, ahol a kulacsba is gyakran kólás vizet tettünk.

Én végig Allrys smart food-ot használtam, a 4 elérhető ízt kb. egyenlő arányban variálva. Nagyon szeretem az Allrysban, hogy természetes alapanyagokból készül, így az íze nem kelt mű hatást. A konzisztenciája hígabb, mint az általam korábban használt más géleké, így könnyebben csúszik le kiélezett versenyhelyzetben. A gyomromat napi 10-12 darab sem viselte meg, és másnap minden alkalommal újra tudtam fogyasztani a versenyen. Összesen a 8 nap alatt kb. 50-55 db tasakkal ettem meg. Szeretem továbbá, hogy lehet érezni benne az összetevő (pl. rizs, áfonya) darabokat, ami megint csak a természetesség érzetét kelti, szemben a massza állagú gélekkel.

Bajusz Orsi

16 év fallabda után kiszabadultam a természetbe. Futok. 7 éve, 6 éve terepen, ahova a férjem csábított el. 

Nem, nem olvadnak rólam a kilók, amióta futok. Persze sokat alakult a testem, de mivel állandó súly problémákkal küzdök és a teljesítményemet is szeretném növelni megkerestem MacPherson Évát és segítséget kértem tőle. Az Allrys termékeiről Tőle hallottam először.

Abszolút hobbi futóként persze próbálkoztam már gélekkel, de egyikkel sem estem szerelembe. Tucat ízük van, édes és túl sok(k). Aztán kipróbáltam az Allrys termékeket. Emlékszem a zöldet ettem először egy hosszú futás alkalmával. Az íze és állaga mellbevágó volt (pozitív értelemben). De végül az áfonyás lett a kedvencem, a rizsdarabkák miatt imádom.

Nem vagyok már csitri, nem állok versenyeken dobogón, nem hajszolom az eredményeket, „csupán” élvezni szeretném a mozgást, futást és természetet. Mégis fontos, hogy mivel frissítek egy-egy hosszabb (20km feletti) futás alatt. Nekem az Allrys rendhagyó ízei beváltak, már csak ezt használom.

Scroll to Top