Frequently Asked Questions

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

All our products are gluten-free, dairy-free, egg-free and soy-free, so even people with food sensitivities, dieters and vegans can safely consume them. In addition to professional, semi-professional and amateur athletes, our customers also include mothers, representatives of business and expectant mothers, and students.

Our 24-piece product package is available at a permanent 13% discount. We deliver it to your home for free if the value of your order is at least HUF 30,000. We recommend that in case the value of your order is below this threshold, get together with your friends or acquaintances to place an order together for a free shipment.

Webshopunkban a https://shop.allrys.com In our webshop at https://shop.allrys.com you can choose your favorites from a variety of packages. After placing the order, we will deliver your package to your home with a courier service or you can request it at a parcel machine.

Both can be found in them.
Rice is basically a food with a high starch content, so it is suitable for energy replacement. The starch content and glycemic index of whole-grain cooked rice depends on the variety, growing area and conditions in which it was grown, and not on whether it is brown or white rice. (see point 2) The glycemic index of cooked rice ranges between 50-70.
During production, we break the cooked rice grains carefully and only to a small extent in order to destroy the long carbohydrate chains in them as little as possible, assuring that there are sowly absorbing carbohydrates remained in the product. However, we also add more quickly absorbing carbohydrates to ensure rapid energy replacement. In our products, we use organic rice syrup and organic cane molasses, which, in addition to glucose, also contain other food substances, such as trace elements and minerals, so their absorption rate and physiological effect differ from isolated glucose (grape sugar), beet sugar (sucrose), cane sugar (sucrose), from brown sugar (sucrose).
If you refrigerate Allrys products, some of the starch in the rice is transformed into resistant starch, which promotes a slower rise in blood sugar and longer stability.

They have a slightly thinner consistency than paste. The texture differs slightly from product to product due to the natural properties of the raw materials used.

Yes, except the product called Endless motion, which contains matcha, which is natural caffeine source.

The product might be incorporated in the diet of diabetics, however its carbohydrate content needs to be taken into consideration while calculating the daily carbohydrate intake.

The product might be incorporated in the diet in case of insulin resistance, however its carbohydrate content needs to be taken into consideration while calculating the daily carbohydrate intake.

ALLRYS products can be integrated into the gluten-free diet. They are made exclusively from gluten-free ingredients, and we do not produce any other products in the factory. At the same time keep it in mind, that they are NOT "specifically made for gluten-sensitive people" and NOT "specifically made for people with celiac disease".

In case of fructose intolerance/malabsorption, it is important that the amount of fructose consumed during one meal does not exceed 10 grams, and the total daily intake does not exceed 25 grams.

ALLRYS products might also be included in the diet in case of fructose intolerance/malabsorption, their calculated fructose content is as follows (values calculated from nutrient tables!):

Endless motion: 4 gramm / pouch
Vital power: below 1 gramm / pouch
Spark ignites: below 1 gramm / pouch
Active strength: below 1 gramm / pouch

 

SPORTFRISSÍTÉSSEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

Az ALLRYS termékei energiapótlásra szolgálnak, vagyis elsősorban szénhidrátot pótolnak, és kisebb mennyiségben az izzadással elvesztett elektrolitokat (terméktől függően), mint például a nátrium, a klór, a kálium és a magnézium. A sportolás során fellépő folyadékvesztést más forrásból kell kompenzálni, például vízből.

Hosszabb távú futások, és több ALLRYS termék felhasználása esetén átlagosan a 220-250 ml folyadék fogyasztását javasoljuk a termékeinkhez tasakonként, több kisebb részletben, nem egyszerre.

Mindezt felülírhatják természetesen az időjárási viszonyok, az izzadás mennyisége, vagy egyéni igények.
Termékeink ízvilágtól függetlenül egyformán alkalmasak a szénhidrátpótlásra.

Szénhidrátból óránként 30-70 gr mennyiség pótlása javasolt (erősen egyén függő).

Egy tasak ALLRYS szénhidrát tartalma 20 gr, így általában óránként 2-3 tasak fogyasztását javasoljuk, amennyiben kizárólag ebből szeretné a teljes energiapótlást megoldani. Egy tasak a rajt előtt, és utána 20-30 percenként. Fontos, hogy ne várja meg, amíg az „energiaszint” csökkenni kezd, hanem már előtte fogyasszon el egyet. A 20-30 perces időközöket érdemes verseny előtt, az edzéseken tesztelni, és azt is, hogy a hatása milyen gyorsan jelentkezik. Sportolóink eddigi visszajelzései alapján ez 3-7 perc között van.

A datolyás terméket a természetes koffein/matcha tartalma miatt leginkább az utolsó fél órában javasoljuk, de természetesen máskor is fogyasztható.

A folyadék pótlására 15-20 percenként a 150-300 ml folyadék bevitele az általános javaslat. Mindezt befolyásolják az aktuális időjárási viszonyok, hőmérséklet, páratartalom, a sportoló verejtékezésének intenzitása, egyéb egyéni jellemzők.

Az elektrolitok pótlásánál menet közben a kálium és nátrium-klorid pótláson van a hangsúly, a magnéziumot a verseny előtt kell „feltölteni”, azaz a megelőző 2-4 hétben naponta testsúlykilogrammonként 10 mg szerves kötésű magnéziumot bevinni, több részletben. Ez biztosítja, hogy verseny közben ne alakuljon ki hiány. Az izzadsággal a kálium, nátrium, klór ionok ürülnek legnagyobb mértékben, a magnézium és a kalcium mennyisége az izzadtságban kevesebb.
Termékeink élelmiszerekből készülnek, tehát nem kimért ásványi sók, vagy egyéb étrendkiegészítők összekeveréséből, hígításából készített termékek. Emiatt egészen pontos arányt nem tudunk mondani, hiszen az alapanyagok elektrolit tartalma kis mértékben változhat a termesztés körülményeinek függvényében.

Both can be found in them.
Rice is basically a food with a high starch content, so it is suitable for energy replacement. The starch content and glycemic index of whole-grain cooked rice depends on the variety, growing area and conditions in which it was grown, and not on whether it is brown or white rice. (see point 2) The glycemic index of cooked rice ranges between 50-70.
During production, we break the cooked rice grains carefully and only to a small extent in order to destroy the long carbohydrate chains in them as little as possible, assuring that there are sowly absorbing carbohydrates remained in the product. However, we also add more quickly absorbing carbohydrates to ensure rapid energy replacement. In our products, we use organic rice syrup and organic cane molasses, which, in addition to glucose, also contain other food substances, such as trace elements and minerals, so their absorption rate and physiological effect differ from isolated glucose (grape sugar), beet sugar (sucrose), cane sugar (sucrose), from brown sugar (sucrose).
If you refrigerate Allrys products, some of the starch in the rice is transformed into resistant starch, which promotes a slower rise in blood sugar and longer stability.

A free radical is a highly reactive molecule that damages our cells. It plays a role in the early aging of living cells and the human body, and in the development of dysfunctions. Free radicals are also formed during normal metabolism and energy production in the body, there is a problem when their number increases. Vigorous exercises and intense sports increase the number of free radicals. It is responsible for muscle damage, pain, edema, and weakness after exercise. Antioxidants bind free radicals and neutralize them. Red berries such as blueberries, blackcurrants and acai are rich in antioxidants. The ALLRYS Vital power product is made with blueberry pulp, blackcurrant pulp and acai powder

Mental- and sport activities require extra energy in the body, so we recommend the consumption of ALLRYS products to make up for the energy lost. Use it in any situation where energy replacement is needed.

For endurance sports: use our products before training; consume them to refresh during sports; replenish your energy/carbohydrates reserves after sport activities.

ÖSSZETEVŐKKEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

Magyarországon, ökológiai gazdálkodásban termesztett, „A” minőségű, GMO- és gluténmentes fehér rizst, Nagykun bio rizst használunk. A feldolgozó üzemben külön vonalon történik a rizs szárítása, tisztítása, tárolása. Kizárólag rizst dolgoznak fel, így biztosítani tudják a gluténmentességet.

The quality of Hungarian rice is excellent, competing with the best Greek and Italian varieties. With our choice, we not only want to support domestic agricultural production and minimize the environmental burden caused by transportation, but also want to avoid the possibility of Asian rice contaminated with heavy metals entering our products.

A rizsszemek beltartalmi értéke és glikémiás indexe (milyen mértékben emeli meg a vércukorszintet a cukorhoz képest) elsősorban nem attól függ, hogy barna vagy fehér rizsről van szó, hanem a rizs fajtájától.

A barna rizs attól barna, hogy hántolás után nem koptatják le róla a pelyvás héj alatti úgynevezett „ezüsthártyát” (korpa és csíra), míg a fehér rizsnél igen. A barna rizsnek emiatt valamennyivel magasabb lehet a mikrotápanyag tartalma, ugyanakkor a barna rizsszemen rajta maradó héjban antitápanyagok is vannak, például fitinsav és lektinek, melyek az arra érzékenyeknél okozhatnak emésztőrendszeri problémákat.

Mivel termékfejlesztésünk egyik elsődleges célja az volt, hogy az érzékeny emésztőrendszerrel rendelkező felhasználóknak is biztonságos megoldást kínáljunk az energiapótlásra, ezért használunk termékeinkben magyar bio minősítésű fehér rizst.
Ha az ugyanolyan fajtából, ugyanazon termőterületről, ugyanolyan körülmények között termesztett fehér és barna rizst összehasonlítjuk, akkor főzés után az egész rizsszemek glikémiás indexében és inzulin válaszában nincs jelentős eltérés.

Forrás: Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4579564/

After proper cooling, yes.
The products contain cooked organic white rice as a starch source. After cooling at 4 degrees Celsius for a minimum of 6-8 hours, part of this starch is transformed into resistant starch, the beneficial property of which is that it raises the blood sugar level more slowly and helps maintain its stability for a longer period of time.

They do not contain added or isolated sugars.
In our products, we use organic rice syrup and organic cane molasses, which, in addition to natural simple sugars, also contain other food substances, such as trace elements and minerals, thus their physiological effect differs from isolated glucose (grape sugar), isolated fructose (fruit sugar), beet sugar (sucrose ), cane sugar (sucrose), brown sugar (sucrose). Rice syrup does not contain fructose, only glucose of natural origin. Among the natural simple sugars, black molasses contains equal amounts of glucose and fructose.

In case of fructose intolerance/malabsorption, it is important that the amount of fructose consumed during one meal does not exceed 10 grams, and the total daily intake does not exceed 25 grams.

ALLRYS products might also be included in the diet in case of fructose intolerance/malabsorption, their calculated fructose content is as follows (values calculated from nutrient tables!):

Endless motion: 4 gramm / pouch
Vital power: below 1 gramm / pouch
Spark ignites: below 1 gramm / pouch
Active strength: below 1 gramm / pouch

 

In addition to caffeine, matcha contains catechins (antioxidant compounds) and L-theanine. Catechins and L-theanine slow down the release of caffeine in the bloodstream, thereby providing a long-lasting invigorating effect instead of a sudden caffeine boost. L-theanine also calms you down, a state known as alert relaxation. Matcha has a high antioxidant content. The ORAC value (free radical scavenging capacity) of 1 g of coffee is 27.8, while the ORAC value of 1 g of matcha is 1573! This is very important because one of the biggest challenges in endurance sports is compensating for increased free radical formation!
Scroll to Top