GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Minden termékünk glutén-, tej-, tojás- és szójamentes, így ételérzékenyek, diétázók és vegánok is bátran fogyaszthatják őket. Vásárlóink között profi, félprofi és amatőr sportolók mellett az édesanyák, az üzleti élet képviselői és kismamák, diákok is jelen vannak.

24 db-os termékcsomagunk állandó 13 %-os kedvezménnyel kapható, legalább 30 000 Ft-os kosárérték esetén pedig ingyen szállítunk házhoz. Ha rendelésed ennél kisebb, kérdezd meg a barátokat, ismerősöket, van-e kedvük csatlakozni hozzád! Meglátod, gyorsan párra találsz majd!

Webshopunkban a https://shop.allrys.com oldalon többféle kiszerelésből választhatod ki kedvenceidet. A rendelés leadását követően csomagodat futárszolgálattal szállítjuk házhoz neked vagy kérheted csomagautomatába is.

Magyarországon, ökológiai gazdálkodásban termesztett, “A” minőségű, GMO- és gluténmentes fehér rizst, Nagykun bio rizst használunk. A feldolgozó üzemben külön vonalon történik a rizs szárítása, tisztítása, tárolása. Kizárólag rizst dolgoznak fel, így biztosítani tudják a gluténmentességet.

A magyar rizs minősége kiváló, vetekszik a legjobb görög és olasz fajtákkal. Nem csak a hazai mezőgazdasági termelést kívánjuk támogatni a választásunkkal, és minimálisra csökkenteni a szállításból adódó környezeti terhelést, hanem elkerülni annak az eshetőségét is, hogy nehézfémmel szennyezett ázsiai származású rizs kerüljön a termékeinkbe.

Magyarországon, ökológiai gazdálkodásban termesztett, “A” minőségű, GMO- és gluténmentes fehér rizst, Nagykun bio rizst használunk. A feldolgozó üzemben külön vonalon történik a rizs szárítása, tisztítása, tárolása. Kizárólag rizst dolgoznak fel, így biztosítani tudják a gluténmentességet.

A magyar rizs minősége kiváló, vetekszik a legjobb görög és olasz fajtákkal. Nem csak a hazai mezőgazdasági termelést kívánjuk támogatni a választásunkkal, és minimálisra csökkenteni a szállításból adódó környezeti terhelést, hanem elkerülni annak az eshetőségét is, hogy nehézfémmel szennyezett ázsiai származású rizs kerüljön a termékeinkbe.

Mindkettő megtalálható bennük.
A rizs alapvetően magas keményítőtartalmú élelmiszer, ezért megfelelő az energiapótlásra. Az egész szemű főtt rizs keményítőtartalma és glikémiás indexe attól függ, hogy milyen fajtából, termőterületről, és milyen körülmények között termesztett, és nem attól, hogy barna vagy fehér rizsről van-e szó. (lásd 2. pont) A főtt rizs glikémiás indexe 50-70 közötti.
A gyártási technológia során óvatosan és csak kis mértékben törjük a főtt rizsszemeket, hogy a lehető legkevésbé roncsoljuk a bennük lévő hosszú szénhidrátláncokat, ezáltal ne gyorsítsuk fel a felszívódásuk sebességét. Adunk viszont hozzá gyorsabban felszívódó szénhidrátokat is, hogy a gyors energiatermelés is biztosított legyen. A termékeinkben bio rizsszirupot és bio nádmelaszt használunk, melyek a glükóz mellett más élelmi anyagokat is tartalmaznak, mint például nyomelemeket, ásványi anyagokat, ezáltal eltér a felszívódási sebességük és az élettani hatásuk az izolált glükóztól (szőlőcukor), cukorrépa cukortól (szacharóz), nádcukortól (szacharóz), barna cukortól (szacharóz).
Ha hűtőbe tesszük az Allrys termékeket, akkor a rizsben lévő keményítő egy része átalakul rezisztens keményítővé, ami lassabb vércukorszint emelkedést, és hosszabb stabilitást tesz lehetővé.

Megfelelő hűtés után igen.
A termékekben főtt bio fehér rizs van, mint keményítő forrás. A 4 celsius fokon történő minimum 6-8 óra hűtés után ennek a keményítőnek egy része átalakul rezisztens keményítővé, melynek előnyös tulajdonsága, hogy lassabb mértékben emeli meg a vércukorszintet, és segít hosszabb ideig megtartani annak stabilitását.

Nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, izolált cukrokat.
A termékeinkben bio rizsszirupot és bio nádmelaszt használunk, melyek a természetes egyszerű cukrok mellett más élelmi anyagokat is tartalmaznak, mint például nyomelemeket, ásványi anyagokat, ezáltal eltér az élettani hatásuk az izolált glükóztól (szőlőcukor), izolált fruktóztól (gyümölcscukor), cukorrépa cukortól (szacharóz), nádcukortól (szacharóz), barna cukortól (szacharóz). A rizsszirup nem tartalmaz fruktózt, csak természetes eredetű glükózt, a fekete melasz pedig a természetes egyszerű cukrok közül egyforma mértékben tartalmazza a glükózt és a fruktózt.

A pasztánál kissé hígabb állaguk van. Termékenként kis mértékben eltér az állag a felhasznált alapanyagok természetes tulajdonságaiból adódóan.

Igen, kivétel az Endless motion nevű termék, mely matchát tartalmaz, ezért természetes koffein van benne.

Cukorbetegek étrendjébe beilleszthető a termék, bele kell kalkulálni a napi szénhidrát bevitelbe.

Inzulinrezisztencia esetén az étrendbe illeszthető a termék, bele kell kalkulálni a napi szénhidrát bevitelbe.

Az ALLRYS termékek a gluténmentes étrendbe illeszthetőek. Kizárólag gluténmentes alapanyagokból készülnek, és az előállításukra használt üzemben más termékeket nem gyártunk. Ugyanakkor NEM „kifejezetten gluténérzékenyek számára készült” és NEM „kifejezetten cöliákiában szenvedők számára készült” termékek.

Fruktóz intolerancia/malabszorpció esetén fontos szempont, hogy az egy étkezés alatt elfogyasztott fruktóz mennyisége ne haladja meg a 10 grammot, a napi teljes bevitel pedig a 25 gramm mennyiséget.

Az ALLRYS termékek beilleszthetők fruktóz intolerancia/malabszorpció esetén is az étrendbe, a számított fruktóz tartalmuk a következő (tápanyag táblázatokból számított értékek!):

Endless motion: 4 gramm / tasak
Vital power: 1 gramm alatti érték / tasak
Spark ignites: 1 gramm alatti érték / tasak
Active strength: 1 gramm alatti érték / tasak

 

A matchában a koffein mellett katekinek ( antioxidáns hatású vegyületek) találhatóak, és L-theanin. A katekinek és az L-theanin ugyanis lassítják a koffein felszabadulását a véráramban, ezáltal hosszan tartó élénkítő hatást biztosítanak a hirtelen koffein dózis helyett. Az L-theanin emellett meg is nyugtat, ezt az állapotot nevezik éber nyugalomnak. A matcha antioxidáns tartalma magas. 1gr kávé ORAC értéke (szabadgyökfogó képesség) 27,8, míg 1gr matcha ORAC értéke 1573! Ez azért nagyon fontos, mert az állóképességi sportoknál az egyik legnagyobb kihívás a fokozott szabadgyök képződés kompenzálása!

A szabadgyök egy olyan nagy reakcióképességű molekula, amely károsítja sejtjeinket. Az élősejt és az emberi szervezet korai elöregedésében, diszfunkciók kialakulásában játszik szerepet. Szabadgyökök a normális anyagcsere és energiatermelés során is képződnek a szervezetben, probléma akkor van, ha megnő a számuk. Az erőteljes gyakorlatok, intenzív sport megnöveli a szabadgyökök számát. Ez felelős az izomsérülésért, a fájdalomért, az ödémáért, az edzés utáni gyengeségért. Az antioxidánsok megkötik a szabadgyököket, közömbösítik azokat. A pirosbogyós gyümölcsök, például az áfonya, a fekete ribizli és az acai antioxidánsban gazdagok. Az ALLRYS Vital power terméke áfonya velő, fekete ribizli velő és az acai por felhasználásval készül

A szellemi tevékenység és az aktív mozgás is többlet energiát igényel a szervezetben, ennek biztosítására ajánljuk az ALLRYS termékeket. Ajánljuk a kisétkezésekhez, snackként történő fogyasztásra, sportoláshoz – minden olyan helyzetben, amikor energiapótlásra van szükség.

Állóképességi sportokhoz: edzés előtt, sportolás közbeni frissítéshez, sportolás utáni energia/szénhidrát visszatöltéshez.

Scroll to Top